In de opvang

Veel van onze ervaring ligt in onze eigen kinderdagverblijven. Als geen ander weten en/of beseffen wij hoe belangrijk een goed uitgerust kind is in de opvang. Slapen is net als eten een basisbehoefte.

Anderzijds moet een slaapplan ook haalbaar zijn in een groepsopvang. We benaderen de aanpak altijd zoveel mogelijk individueel maar dit binnen de aanpak van een opvang.

Slapen in de opvang

een belangrijk onderdeel in elk kinderdagverblijf.

Steeds meer worden we geconfronteerd met specifieke vragen rond behoeftes van een kind. Het is natuurlijk heel belangrijk op maat te werken, maar er moet ook steeds rekening worden gehouden met de mogelijkheden van een opvang.

Als een kindje problemen heeft met slapen, dan komt daar voor iedereen veel stress bij kijken. Niet alleen bij het kind maar ook bij de begeleiders.

Deze stress willen we wegnemen. Door enerzijds onze ouders bij te staan bij vragen, maar ook door onze collega’s op te leiden met de juiste informatie. Daar kunnen onze kindjes alleen maar baat bij hebben. Zo kunnen we een aanpak thuis ook doortrekken in de opvang en omgekeerd.

Wij geloven erin dat je ook op deze manier voor een consistente aanpak kan zorgen en voor een betere slaap waarin responsief handelen een plaats krijgt.

Hulp op maat

  • Vorming ouders
  • Vorming collega’s
  • Individueel plan opvang